Förrätter

Förrätter


Tapas med räkor och rom

4 port

8 skivor pumpernickelbröd
4 crostini
250 g Keso mini, cottage cheese
12 räkor
några kvistar färsk timjan
1 bit gurka 
75 g löjrom eller ishavsrom

Tapas med räkor och rom

Fördela cottage cheese på samtliga brödskivor och crostini. Skala räkorna. Fördela dem på 4 av brödskivorna. Garnera med timjan. Skär gurkan i tunna stavar. Forma löjrommen med hjälp av teskedar till små ägg. Lägg dem på resten av brödskivorna och samtliga crostini. Garnera med gurkstavar.


Samosas

24 st

250 g filodeg
Arla smör-&rapsolja
Fyllning:
1 gul lök, hackad 
3 msk tikka masala kryddmix
4 kokta potatisar, grovt mosade
2 dl gröna ärter

Samosas

Fräs löken i smör-&rapsolja. Rör i kryddmix, potatis och ärter. Låt svalna. Sätt ugnen på 225°. Skär filodegen i remsor, ca 10x30 cm. Pensla med smör-&rapsolja och lägg ihop dem två och två.
Lägg ca 2 msk fyllning i ena kanten. Vik över hörnet till andra sidan så att det blir en trekant över fyllningen. Fortsätt vika tills remsan är slut. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Servera med Raita med mynta.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.