Förrätter
Förrätter
4 port
8 skivor pumpernickelbröd
4 crostini
250 g Keso mini, cottage cheese
12 räkor
några kvistar färsk timjan
1 bit gurka
75 g löjrom eller ishavsrom
24 st
250 g filodegArla smör-&rapsolja
Fyllning:
1 gul lök, hackad
3 msk tikka masala kryddmix
4 kokta potatisar, grovt mosade
2 dl gröna ärter
Fräs löken i smör-&rapsolja. Rör i kryddmix, potatis och ärter. Låt svalna. Sätt ugnen på 225°. Skär filodegen i remsor, ca 10x30 cm. Pensla med smör-&rapsolja och lägg ihop dem två och två.
Lägg ca 2 msk fyllning i ena kanten. Vik över hörnet till andra sidan så att det blir en trekant över fyllningen. Fortsätt vika tills remsan är slut. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Servera med Raita med mynta.