Huvudrätter

Huvudrätter


Ostkyckling i örtagården

4 port

8 kycklinglår eller 4 kycklingfiléer
2 paprikor
1 knippa salladslök 
1 fänkål
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 msk konc kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl färska örter, t ex timjan, basilika
2 msk smält smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Kvibille riven ädel

Ostkyckling i örtagården

Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och strimla paprikorna. Skär salladslöken i bitar och fänkålen i tunna skivor. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Blanda grädde, fond, vitlök, grovhackade örter och häll över grönsakerna. Lägg på kycklingen. Pensla med smör och krydda med salt och peppar. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Ta ut och strö osten över kycklingen. Stek ytterligare ca 10 min. Servera med kokt delikatesspotatis. 

Hamburgare för alla

4 port

400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Arla smör
4 portionsbröd, vitt eller mörkt 
skivade grönsaker 
sallad

Dressing
2 dl gräddfil
3/4 dl sweet chilisås
1 krm salt

Gurkröra
1 1/2 dl KESO cottage cheese
1/2 dl bostongurka
1 msk senap

Hamburgare för alla

Rör ihop ingredienserna till gurkröran. Blanda köttfärsen med salt och peppar. Forma färsen till 4 tunna hamburgare. Stek i smör i en stekpanna ca 1 min på varje sida. Duka fram hamburgare och alla tillbehör på bordet. Nu är det bara att montera sin egen hamburgare.



Vitlökstekta räkor med zucchini

4 port

500 g räkor, gärna lyxräkor
4 vitlöksklyftor
1 zucchini, ca 250 g
1/2-1 röd spansk peppar eller 1/2-1 tsk sambal oelek
50 g Arla® smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk grovhackad salvia eller persilja
1 msk pressad citron

Vitlökstekta räkor med zucchini

Skala räkorna. Skala och skiva vitlöken. Dela zucchinin på längden och skär i skivor. Dela, kärna ur och strimla den spanska pepparn. Smält smöret i en stekpanna. Fräs zucchini, spansk peppar och vitlök i några minuter. Lägg i räkorna och krydda med salt, peppar, salvia och citron. Servera genast. Vitt bröd är gott till.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.